חג השבועות כבר כאן! | !The Shavuot holiday is here

נתחיל את הפוסט בזה שהרבה זמן לא כתבתי בבלוג. יש לי לחץ בלוח זמנים, לכן החלטתי שאני אנסה לעלות בקביעות כל שבוע פוסט (אולי ימי שישי), אבל אם לא אצליח אעלה פוסט בכל זמן אחר שאוכל… לכן כדאי לכם להירשם, כדי שלא תפספסו!

אז הנה שבועות הגיע, החג הטעים והמיוחד הזה שבכל בית יש גבינות מכל הסוגים, וכולם מתלבשים בלבן. אז זו ההזדמנות שלי לאחל חג שמח לכולם!

את הפוסט הזה אני מקדישה לכמה מתכונים טעימים שהחלטתי לאפות כקינוח לערב החג, וכמובן איך לא?! ללוק איפור שיתאים לכל בגד לבן שתבחרו ללבוש ובו בזמן זה גם לוק שמתאים לקיץ.

יש כל כך הרבה מתכונים שרציתי לנסות, אבל כמובן שאי אפשר את כולם אז בחרתי כמה מהם. את כל הקינוחים עשיתי חצי כמות מהמצרכים, כי עשיתי הרבה סוגים ולא צריך הרבה מכל דבר.

כל אחד יכול לבחור את המתכון שהוא יותר מתחבר אליו. המתכונים יצאו טעימים טעימים אז אני ממליצה בחום 🙂

המתכונים:

# טירמיסו עם אייריש קרים : המתכון הרגיל נעשה עם אייריש קרים אבל מכיוון שלא היה לי, ולא כל כך הזדקקתי לזה, ויתרתי על זה.

(*לקוח מהאתר: http://www.metukimsheli.com/2011/05/2983 )

DSC_2443

ל – 5 כוסות הגשה בנפח 250 מ"ל או ל – 10 כוסות בנפח 125 מ"ל

1 כוס קפה חזק (2 כפיות גדושות אבקת קפה נמס ב – 250 מ"ל מים רותחים) בטמפ' החדר

כ – 10-20 בישקוטים (תלוי במספר המנות)

2 קופסאות (500 גר') גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס (100 גר') סוכר

1/4 כוס (60 מ"ל) אייריש קרים

קקאו

ההכנה

מכינים את הקפה ומעבירים לקערה בינונית, מצצנים לחלוטין.

בקערה גדולה מערבבים היטב את הגבינה עם הסוכר, מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב עד להטמעה. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, ומקפלים בעדינות לתוך תערובת המסקרפונה.

מרכיבים – טובלים את הבישקוטים טבילה קצרה בקפה (כשנייה שתיים מכל צד), מרפדים את תחתית כלי ההגשה. יוצקים מעל את תערובת המסקרפונה עד לכמחצית מגובה הכלי. בוזקים אבקת קקאו וחוזרים שוב על אותן הפעולות לשכבה נוספת – בישקוטים טבולים בקפה ותערובת מסקרפונה. שומרים בקירור כשעתיים לפניי ההגשה. בוזקים מעל אבקת קקאו ומגישים. הטירמיסו טוב ביותר ביום ההכנה או למחרת.

# עוגת שמנת קדאיף: מתכון מדהים, עוגה מעולה ופשוטה שכולם יאהבו.

(*מתכון של קרין גורן, לקוח מהאתר: http://www.carine.co.il/page_15328– את המתכון תמצאו כאן, כדאי מאוד להיסתכל באתר ולהתחיל לאפות 🙂

DSC_2446

DSC_2447

# עוגת גבינה עם שוקולד לבן, פירורים וריבה בצנצנת אישית: העוגה המסורתית בחג השבועות, רק בצורת הגשה יותר אישית ומיוחדת. את העוגה אפשר לעשות בדרכים שונות ומגוונות, לדוגמא: בחלק מהעוגות שמתי ריבה, חלק בלי כלום, וחלק עם שוקולד חלב מומס עם קצת חלב…

בנוסף, את העוגות אני מגישה בכלים חד פעמיים כי זה השקעה של הרבה כסף לקנות במיוחד לערב החג כלים מיוחדים מזכוכית. הכלים החד פעמיים נוכים, יפים, ולא כל כך יקרים…

 

DSC_2441

DSC_2439

(*מתכון של קרין גורן, לקוח מהאתר: http://www.carine.co.il/page_1756 ) – את המתכון תמצאו כאן.

# עוגת כדורי שוקולד : עוגה שילדים יאהבו ומבוגרים כאחד. אפשר על העוגה לשים אבקת קקאו אבל את זה שמים לפני ההגשה.

DSC_2452

DSC_2450

(*מתכון של קרין גורן, לקוח מהאתר: http://www.carine.co.il/page_1577?bsp=13096– את המתכון תמצאו כאן. 

כמה העירות: את הקינוחים אפשר לעשות בתבניות יותר יפות, בצנצנות מושקעות. כמובן שגם אפשר לעשות את הרכבת העוגות באופן יפה יותר ואסתטי. אני עשיתי את העוגות יום לפני, כדי שיהיה זמן לבישולים של הארוחה… ושמרתי אותן במקרר. חשוב לעשות אותן כמה שעות לפני ההגשה כי אלו עוגות שמצריכות קירור של כמה שעות.


עכשיו נעבור לאיפור. אני מעלה את תמונות המוצרים שהשתמשתי בהם וגם שמות, אבל אתם יכולים להשתמש בכל מוצר שיש לכם- לא חייב את אותו המוצר אם אין לכם. אפשר להשתמש באותם הצבעים והמוצרים שיש לכם שדומים למוצרים שהשתמשתי.

היה לי קשה לצלם את תהליך האיפור, ובגלל זה לא יצא הכי מדויק. אבל אני מקווה שתאהבו.

איפור פנים

שלבי הפנים– אותם עשיתי לפני איפור העיניים.

1. מרחתי את המייקאפ laura mercier silk creme foundation על הפנים וכיוון מטה לצוואר עם מברשת אקספרט של ריל טכניקס.

2. טשטשתי את המייקאפ והטמעתי אותו בעור עם סופגית לחה של ריל טכניקס.

DSC_2424

3. מרחתי הייליטר מתחת לעיניים, אמצע המצח אף וסנטר. השתמשתי במג'יק לומי של לוריאל.

4. טשטשתי עם הפוינטד פאונדיישן של ריל טכניקס.

5. אחרכך טשטשתי עם הספוגית של ריל טכניקס.DSC_2426

6. ולבסוף פידרתי את הפנים עם הסטיי מאט של רימל ומברשת 13B של ביוטיקר. ואז עברתי שוב עם הספוגית כדי שהכל יהיה מטושטש ויפה.

DSC_2427

אחרי איפור העיניים: לא צולם.

7. שמתי את הולה של בנפיט (ברונזר) ועשיתי הצללות עם המברשת אקספרט של ריל טכניקס.DSC_2430

8. הנחתי סומק על תפוחי הלחיים וטשתשטי לכיוון האוזניים. השתמשתי בסומק של מאק בגוון blushbayby ובמברשת קונטור של ריל טכניקס.DSC_2429

9. לבסוף הנחתי את השימר של מאק בגוון lightscapade ( שקניתי לא מזמן ומוזכר בפוסט גרירה הזה ) עם המברשת 224 של מאק על עצמות הלחיים הגבוהות, מעל השפה העליונה, סנטר, אמצע המצח וגשר האף.DSC_2428

10. על השפתיים שמתי את האודם please me של מאק בשילוב של האודם של ביוטיקר מס' 97.

DSC_2436

איפור העיניים:

איפור עיניים

1. אני מורחת את הפיינטפוט של מאק בגוון פיינטרלי בתור בסיס לצלליות.DSC_2431

2. עם המברשת e55 של סיגמא אני מניחה את הצללית של מאק בגוון expensive pink על כל העפעף.DSC_2432

3. כדי להוסיף עומק לעין אני מטשטשת את גבולות הצללית בעזרת הצללית של מאק omega והצללית של מייקאפגיק cupcake  עם המברשת e25 של סיגמא.DSC_2434

4. אני תוחמת את קו הריסים עם איילינר ג'ל שחור של לוריאל ומברשת 266 של מאק.

5. את האיילינר אני מטשטת ומרככת בעזרת אותה המברשת שניקיתי קצת על גב כף היד, וצללית שחורה של מייקאפגיק בשם corrupt.

DSC_2437

6. אני מסיימת את הלוק עם המסקרה של קאבר גירל הלאש בלאסט. (שקניתי מארצות הברית והיא מוזכרת בפוסט הזה).

והנה הלוק הסופי:
DSC_2420 DSC_2417

שיהיה לכולם חג שמח וטעים! מקווה שתנסו את המתכונים 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s